Cele mai importante specificatii tehnice ale unei remorci agricole tandem
Toti cei care au vazut remorci agricole tandem sunt constienti de faptul ca acestea sunt folosite in agricultura. Remorcile de acest tip se mai pot folosi si in alte activitati, iar acest articol va ofera informatii despre acestea.
Utilizarile acestor remorci agricole tandem
Nu este suficient sa stim despre remorcile agricole tandem ca se folosesc in agricultura si atat. Acest lucru il putem deduce din denumirea lor “remorci agricole cu tandem”. Poate va intrebati si ce rol au aceste remorci in agricultura.
Stim cu totii ca agricultorii cultiva tot felul de culturi (legume, cereale, fructe, etc.). Acestia folosesc remorcile agricole tandem sau alte tipuri de remorci pentru transport. De exemplu, pot avea nevoie de astfel de remorci agricole primavara, cand duc semintele la teren pentru a le semana.
Pot avea nevoie de remorci agricole cand au nevoie sa transporte la teren ingrasamintele. Nu in ultimul rand, aceste remorci agricole tandem isi dovedesc utilitatea toamna. De ce toamna? Pentru ca atunci sunt gata de cules recoltele. Cerealele, legumele si fructele sau leguminoasele sunt cultivate. Apoi, acestea vor fi transportate pana la locul de depozitare intr-o astfel de remorca, tractata de un tractor.
Cum se alege o asemenea remorca?
Cand vine vorba despre alegerea unei remorci agricole tandem, exista unii factori importanti de luat in calcul. In primul rand, agricultorii trebuie sa isi cunoasca foarte bine bugetul. Trebuie sa stie cati bani isi permit sa cheltuiasca pentru achizitia unei asemenea remorci.
Cand bugetul avut la dispozitie este unul mare, este clar ca va fi aleasa o remorca tandem noua. Cand insa bugetul este limitat, agricultorii se vor orienta spre modele de remorci second hand. Si acestea insa pot fi de calitate si pot fi folosite fara probleme cativa ani.
In afara bugetului, exista doua caracteristici importante care trebuiesc analizate. Agricultorii trebuie sa isi cunoasca nevoile in primul rand si in functie de acestea sa aleaga capacitatea de incarcare. Aceasta caracteristica se refera la numarul maxim de kilograme pe care le poate suporta o asemenea remorca la incarcare.
A doua caracteristica este reprezentata de masa maxima autorizata. Aceasta cuprinde masa remorcii, la care se adauga in plus si capacitatea de incarcare.