marți , iulie 23 2024
Home / Servicii / Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate Publica

Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate Publica

Utilizarea becurilor LED pentru instalatii electrice cladiri de utilitate publica

Atunci cand se proiecteaza instalatii electrice cladiri de utilitate publica, cand vine vorba despre sistemul de iluminat, tehnologia LED este preferata in locul alternativelor.

Este un lucru cat se poate de firesc ca in aceste cladiri de utilitate publica (si nu numai), sa fie preferata tehnologia LED, datorita numarului mare de avantaje pe care le ofera.

In randurile de mai jos aveti posibilitatea de a afla o serie de informatii cu privire la aceste becuri. Veti descoperi o parte dintre aceste informatii care de fapt sunt avantajele lor, in cele ce urmeaza.

Instalatii electrice cladiri de utilitate publica: Importanta alegerii tehnologiei LED

Asadar, aceste instalatii de utilitate publica joaca un rol crucial in cladirile respective. Acestea alimenteaza cu energie electrica o astfel de cladire, care poate fi folosita in diverse scopuri.

Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate PublicaCand vine vorba despre astfel de instalatii electrice existente in asemenea cladiri, este nevoie sa fie proiectate, efectuate si intretinute de ingineri electricieni sau de alti specialisti din domeniul ingineriei electrice.

Printre instalatiile comune se numara sistemul de iluminat, sistemele de securitate, prizele si conexiunile, etc. Vom discuta in cele ce urmeaza despre iluminarea LED, care este atat de necesara intr-o astfel de cladire.

Iluminare led in cladiri de utilitate publica

Asadar, cand discutam despre instalatii electrice cladiri de utilitate publica, nu putem sa nu ne gandim la iluminarea LED. O parte esentiala a instalatiei electrice este reprezentata de sistemul de iluminare, care este special conceput ca sa asigure un nivel adecvat de lumina in toate zonele cladirii. Este referata iluminarea LED in astfel de cladiri, datorita numeroaselor beneficii oferite. Veti descoperi in continuare care sunt unele dintre ele.

1. Economii mari de energie si durata de viata indelungata

Primul motiv intemeiat pentru a alege iluminare LED in cladiri de utilitate publica este ca uminile LED consuma mai putina energie in comparatie cu sursele traditionale de iluminat, reducand costurile cu electricitatea si amprenta de carbon.

In plus, pot fi economisiti bani si prin faptul ca aceste corpuri de iluminat au o durata de viata mult mai mare in comparatie cu becurile traditionale. Acestea pot dura de pana la 30 de ori mai mult decat becurile incandescente, deci pot fi economisiti bani prin faptul ca nu se cumpara atat de des asemenea becuri.

2. Emisii scazute de UV si caldura

Luminile LED emit cea mai mare parte a energiei lor ca lumina vizibila, o cantitate mica in spectrul infrarosu si aproape deloc in spectrul ultraviolet.

Deoarece luminile LED nu emit unde UV, ele sunt ideale pentru iluminarea in siguranta a obiectelor sensibile, cum ar fi lucrarile de arta, care ar putea fi deteriorate daca sunt expuse la aceasta emisie.

De asemenea, LED-urile emit aproape deloc caldura, mai ales in comparatie cu alte surse de lumina. De exemplu, iluminatul incandescent elibereaza 90% din energie sub forma de caldura, lasand doar 10% din energie pentru producerea luminii. Acest lucru contribuie la eficienta energetica scazuta a becurilor incandescente.

3. Siguranta sporita

Beneficiile iluminatului LED asupra mediului includ de asemenea, o mai buna siguranta pentru oameni si planeta. Doua surse traditionale de lumina (lumini cu vapori de mercur si iluminare fluorescenta) contin mercur in becurile lor.

La sfarsitul duratei de viata a acestor becuri, acestia necesita o manipulare speciala pentru a evita expunerea sau eliberarea de mercur, care poate fi toxic pentru sanatatea umana si pentru mediu.

Luminile LED nu contin mercur in bec, deoarece produc lumina folosind semiconductori. Utilizarea luminii LED elimina nevoia de a va face griji cu privire la eliminarea in siguranta a becurilor.

4. Design flexibil

Daca instalatia dvs. cauta o sursa de iluminat care sa poata functiona in mai multe aplicatii diferite, luminile LED sunt solutia. LED-urile sunt mici, cam de dimensiunea unui bob de piper. Exista nenumarate moduri de a folosi aceste LED-uri mici pentru a imbunatati aproape orice mediu.

Versatilitatea luminilor LED le ofera o flexibilitate extraordinara in utilizarea lor. Luminile cu LED-uri functioneaza la fel de bine in dispozitivele mici ca si iluminarea arenelor de sport masive.

Asadar, acestea sunt patru dintre avantajele pe care le pot oferi doar aceste becuri LED. In aceste conditii este firesc sa fie preferate pentru diversele instalatii electrice cladiri de utilitate publica. Sunt mult mai avantajoase decat alternativele lor, din toate punctele de vedere.

Check Also

Paza Evenimente Speciale

Paza Evenimente Speciale

Importanta serviciilor de paza evenimente speciale In momentul in care va propuneti sa organizati un …

Close