vineri , septembrie 29 2023
Home / Sanatate / Implantologie Orala Brasov

Implantologie Orala Brasov

Cine are nevoie de implantologie orala Brasov?

In fiecare zi, medicii stomatologi le aduc la cunostinta pacientilor ca au nevoie sa fie vazuti de catre specialistii in implantologie orala Brasov. Cine sunt acesti pacienti, dar si cine sunt specialistii in implantologie orala puteti afla in urmatoarele minute, citind articolul pana la final.

Implantologie orala Brasov: Generalitati

Stomatologii care sunt certificati in implantologie orala sunt calificati sa introduca implanturi dentare. Implanturile sunt introduse in osul maxilarului in timpul interventiei chirurgicale. Protezele dentare sunt apoi atasate de aceste implanturi.

Principalele zone de tratament implica inlocuirea dintilor individuali sau a mai multor dinti, extinderea arcadelor dentare scurtate si fixarea protezelor pe maxilare fara dinti.

Implanturile se introduc cel mai adesea dupa accidente, la pacientii varstnici cu dinti bolnavi sau deteriorati.

Pot fi introduse si in cazurile de inflamatie a gingiilor in care s-a produs pierderea osoasa si a dintilor si a inflamatiei in urma tratamentului de canal.

Implantologie Orala BrasovDe asemenea, se mai poate opta pentru impantologie orala Brasov si cand dintii s-au pierdut din cauza unei boli, dupa radioterapie, sau ca urmare a anumitor medicamente. Implantul este fabricat de obicei dintr-un surub de titan. Titanul este foarte rezistent la alergii, durabil si ferm.

Cum se efectueaza procedura de implantare?

Probabil ca exista pacienti care au nevoie de implantologie orala Brasov, si se intreaba cum se efectueaza procedura de implantare. Procedura de implant dentar implica o examinare amanuntita si un proces de planificare.

Acesta include o revizuire detaliata a istoricului medical si dentar al pacientului, precum si un studiu cuprinzator al anatomiei orale a acestuia. Pentru examinare se pot folosi tehnici avansate de imagistica, cum ar fi raze X, scanari CT sau 3D.

Aceste informatii sunt utilizate pentru a determina locatia optima, dimensiunea si forma implanturilor dentare, precum si cea mai buna abordare pentru plasarea acestora, indiferent daca este o procedura intr-o etapa sau in doua etape.

Odata plasate implanturile, pacientul trece printr-o perioada de vindecare in care implanturile fuzioneaza cu tesutul osos din jur, proces numit osteointegrare. Acest lucru dureaza de obicei cateva luni, dupa care dintii protetici sau restaurarile pot fi atasati la implanturi.

Aceste restaurari pot include coroane, punti sau proteze dentare, in functie de nevoile si preferintele pacientului. Implantologia orala a revolutionat domeniul stomatologiei, oferind pacientilor o solutie de incredere si pe termen lung pentru inlocuirea dintilor.

Implanturile dentare sunt foarte compatibile cu corpul, sunt durabile si pot functiona la fel ca dintii naturali, permitand pacientilor sa manance, sa vorbeasca si sa zambeasca cu incredere.

Beneficiile implanturilor dentare

Inainte de a opta pentru implantologie orala Brasov, este important sa cunoasteti informatii si despre beneficiile implanturilor dentare.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui implant dentar il reprezinta faptul ca poate reda puterea de mestecat deplina. Pacientii nici nu vor mai face diferenta intre implant si dintele natural in timpul mestecarii alimentelor.

Durata de viata a implanturilor reprezinta de asemenea, un alt avantaj major al acestora. Daca de exemplu o punte dentara poate dura doar aproximativ 10 ani, implanturile dentare pot sa dureze toata viata.

Implantul este realizat din titan si se integreaza cu osul maxilarului. Este bio-compatibil, adica nu este toxic si nu este respins de organism.

Implanturile dentare previn pierderea osoasa. In locurile in care nu exista dinte, osul maxilarului din spatiul gol se deterioreaza datorita lipsei de stimulare.

Daca nu este plasat niciun implant in primul an de la pierderea unui dinte, acea zona osoasa isi pierde 25% din volum, iar pierderea osoasa continua de-a lungul anilor.

Protezele dentare pot chiar sa accelereze pierderea osoasa, deoarece acestea devin deseori slabite si apoi se freaca de creasta osoasa, uzandu-l treptat.

In plus…

Dat fiind faptul ca implantul dentar inlocuieste atat radacina, cat si dintele, iar mestecatul este restabilit la normal, ofera stimularea necesara pentru cresterea naturala a oaselor.

Acestea sunt doar unele dintre beneficiile implanturilor dentare, iar datorita lor (si nu numai), procedura de implantologie orala Brasov se bucura de atat de multe avantaje.

Check Also

Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Exista beneficii in urma unei operatii pe pleoape? In momentul in care auziti discutandu-se despre …

Close