marți , mai 28 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Ce tipuri de asfalt sunt fabricate intr-o statie asfalt Brasov?

Intr-o statie asfalt Brasov, este fabricat asfaltul pe care il vedem cu totii cand ne uitam in jur. Despre asfalt vom discuta in randurile care urmeaza si veti putea sa aflati foarte multe informatii utile despre acesta. De exemplu, citind articolul pana la final puteti afla ce este asfaltul, de cate tipuri este dar si ce beneficii are acesta.

Ce contine asfaltul fabricat intr-o statie asfalt Brasov si unde este folosit?

Asfaltul este un amestec alcatuit dintr-o varietate de materiale, inclusiv nisip si pietris care sunt agregate minerale, si bitum care in acest amestec are rol de liant.

Bitumul este o substanta care se obtine din procesul de rafinare a petrolului brut. Acesta are proprietati adezive, motiv pentru care este si folosit ca liant in procesul de fabricare al asfaltului.

In momentul in care vine vorba despre utilizarile asfaltului, avem foarte multe lucruri pe care sa le punctam. Este firesc acest lucru deoarece asfaltul are foarte multe aplicatii si utilizari.

Statie Asfalt BrasovCel mai comun exemplu consta in construirea drumurilor, iar aici ne referim la absolut toate categoriile de drum (strazi, autostrazi, drumuri express, drumuri judetene). Este de asemenea folosit si in momentul in care sunt necesare reparatii pe aceste drumuri.

Asfaltul poate fi folosit pentru construirea parcarilor, pentru amenajarea curtilor, pentru asfaltarea locurilor de joaca sau a spatiilor de relaxare din oras. Se poate folosi asfalt pentru construirea pistelor, dar si in foarte multe alte scopuri.

Tipuri de asfalt

Intr-o statie asfalt Brasov este fabricat asfaltul, dupa cum am mentionat deja. Trebuie mentionat faptul ca in functie de scopurile in care este folosit asfaltul, acesta poate fi de mai multe tipuri. Vom prezenta exemple de tipuri de asfalt in continuare.

1. Asfaltul poros

Despre asfaltul poros, trebuie sa stiti ca este acel tip de asfalt care ii care permite apei sa se scurga prin el in sol. Datorita acestei caracteristici, este tipul de asfalt ideal pentru utilizarea in zonele cu cantitati mari de precipitatii, dat fiind faptul ca acest asfalt nu favorizeaza aparitia baltilor pe suprafata drumului.

Asfaltul poros este mai sigur in conditii de ploaie, datorita faptului ca poate oferi o mai buna aderenta a pneurilor la suprafata drumului.

2. Asfalt modificat cu polimeri

Cand vine vorba despre acest tip de asfalt, mentionam ca aceasta modificare cu polimeri este realizata pentru a face asfaltul mai rezistent la rupere.

De asemenea, in comparatie cu alte tipuri de asfalt, cel modificat cu polimeri face fata mai usor temperaturilor ridicate, iar durata sa de viata este mai mare.

3. Asfalt dens

Asfaltul dens mai este cunoscut de catre specialisti si sub denumirea de asfalt compactat, si este folosit de obicei in zone cu trafic intens. De asemenea, acest tip de asfalt poate fi potrivit in acele locuri in care se doreste o foarte mare rezistenta la uzura.

4. Asfalt reciclat

Asfaltul reciclat este ecologic, iar acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale sale (daca nu chiar cel mai mare). Costurile sale pot fi mai mici decat ale asfaltului nou, dat fiind faptul ca este ontinut prin reciclarea asfaltului vechi.

5. Asfalt colorat

Nu in ultimul rand, mentionam ca intr-o statie asfalt Brasov poate fi fabricat si asfalt colorat. Acesta este ideal mai ales pentru curtile oamenilor care doresc diverse culori si modele. De asemenea, si pe trotuarele din oras poate fi folosit asfaltul colorat.

Toate aceste tipuri de asfalt sunt deosebit de utile datorita beneficiilor precum durabilitatea, costurile avantajoase sau intretinerea redusa.

Check Also

Termopane Brasov Preturi

Termopane Brasov Preturi

Unde pot afla informatii despre termopane Brasov preturi? Informatiile despre termopane Brasov preturi sunt deosebit …

Close