vineri , septembrie 29 2023
Home / Turism / Cetatea Prejmer

Cetatea Prejmer

Program de vizitare cetatea Prejmer

Fara doar si poate, toata lumea a auzit despre cetatea Prejmer si biserica fortificata Prejmer. Exista persoane care isi doresc neaparat sa viziteze acest obiectiv turistic dar nu cunosc programul de vizitare.

In randurile de mai jos vom discuta despre cetatea si biserica fortificata din comuna Prejmer. Vom mentiona si intervalul orar in care se poate vizita acest obiectiv turistic, dar si multe alte informatii utile. Asadar, daca v-ati gandit sa vizitati aceasta cetate sau aceasta biserica fortificata, cititi cu atentie. Toate informatiile pe care le aflati citind articolul, va pot fi utile.

Unde se afla biserica fortificata si cetatea Prejmer?

In primul rand, atunci cand discutam despre un obiectiv turistic precum biserica si cetatea Prejmer trebuie sa dam detalii despre locatie. Acest obiectiv turistic se afla asadar in comuna Prejmer, din judetul Brasov.

Mai exact, este vorba despre o comuna aflata la un sfert de ora de mers cu masina de Brasov (15 kilometri). Este o comuna care are in apropiere atat Muntii Intorsurii (in zona de nord) cat si Valea Oltului (in zona de sud).

Program de vizitare

Acum ca am mentionat locatia in care se afla cetatea Prejmer, a sosit momentul sa aflati si cand se poate vizita. Cu siguranta nu v-ati dori sa parcurgeti un drum de zeci de kilometri pentru ca apoi sa nu puteti vizita cetatea sau biserica.

Ei bine, iata programul de vizitare al cetatii:

Program de vara 1.04-31.10

Luni – Sambata 09:00 – 18:00.

Duminica 11:00 – 18:00.

Program de iarna 01.11-31.03

Luni – Sambata 09:00 – 16:00.

Duminica 11:00 – 16:00.

Cetatea PrejmerPractic, se poate vizita in orice anotimp cetatea si biserica fortificata Prejmer. Ba mai mult decat atat, se poate vizita acest obiectiv turistic in orice zi a saptamanii. Singurul lucru de mentionat este dupa cum se poate vedea, ca difera programul. Duminica programul de vizitare este mai scurt decat de luni pana sambata. Daca intentionati sa vizitati duminica, tineti cont de acest lucru.

Despre cetatea si biserica fortificata Prejmer

Acum a sosit momentul perfect sa discutam despre cetatea Prejmer si biserica fortificaa Prejmer. Ei bine, constructia bisericii a fost inceputa de catre Cavalerii Teutoni in anul 1218. Nu ei insa au finalizat constructia, dat fiind faptul ca au fost expulzati din Tara Barsei. De finalizarea constructiei s-au ocupat calugarii cistercieni, care au pus stapanire pe regiune.

Referitor la cetate, aceasta a avut rolul de a proteja biserica si locuitorii din regiune. In acele vremuri, Transilvania era greu incercata de atacurile puternice ale turcilor si ale tatarilor. Oamenii se refugiau in cetate, si prin gurile de foc isi atacau inamicii cu ulei incins, apa clocotita si smoala. Incercau sa faca fata oricarei provocari.

Astazi, cetatea Prejmer si biserica fortificata reprezinta cel mai vechi obiectiv turistic din intregul judet Brasov. Biserica este cea mai cunoscuta biserica evanghelista din Romania si printre cele mai cunoscue din Estul Europei.

In anul 1999, acest obiectiv turistic a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Este notat cu trei stele in faimosul Ghid Turistic Michelin. Nici o alta atractie turistica de la noi din tara nu are trei stele Michelin in acest ghid turistic.

Datorita acestui aspect, pe buna dreptate obiectivul turistic a fost numit “Bijuteria Transilvaniei”. Este intr-adevar un obiectiv turistic foarte important din aceasta regiune a tarii. Este un obiectiv turistic cunoscut nu doar la nivel national ci si la nivel mondial.

Close