vineri , septembrie 29 2023
Home / Service Auto / Elevatoare

Elevatoare

Elevatoare 

Elevatoarele auto sunt nelipsite din atelierele de service auto. Sunt privite drept un utilaj indispensabil ce reuseste sa usureze munca mecanicilor si sa ridice gradul de siguranta al acestora.

Aceste elevatoare auto pot fi de mai mult tipuri si le vom enumera in continuare.

Tipuri de elevatoare auto

elevatoareElevatoarele auto sunt definite ca fiind utilaje de lucru specializate pentru atelierele de reparatii auto. Actionarea lor se realizeaza printr-un sistem electromecanic sau electrohidraulic. Acestea sunt capabile sa ridice pe plan vertical o greutate specifica, in functie de modelul si tipul ales. Distanta la care se poate ajunge este conditionata la fel, de model si tip.

Cele mai raspandite modele de elevatoare sunt intalnite si la noi in tara. Vorbim aici despre elevatoare cu 2 coloane, cu 4 coloane, elevatoarele foarfeca si cele speciale pentru motociclete. Noi oferim chiar si Piese Cutie Viteze Camion. Va asteptam cu oferte!

Daca se opteaza pentru modelul incastrat in pardoseala putem mentiona cateva beneficii. Atunci cand elevatorul nu este utilizat, se poate strange si se coboara in spatiul special creat pentru acesta. Pe deasupra lui se poate circula apoi fie pe jos, fie cu alte autovehicule. Este recomandat in special pentru atelierele de reparatii auto de dimensiuni reduse, care pot beneficia enorm de aceasta functie.

Durata medie de ridicare si de coborare a masinii cu ajutorul elevatoarelor auto este de sub 1 minut. Se economiseste in acest fel foarte mult timp, care se poate utiliza pentru alte actiuni.

Operare si intretinere – elevator auto

Nu oricine poate fi desemnat responsabil cu manevrarea acestui utilaj. Este nevoie ca persoana respectiva sa fi urmat cursul de calificare special acreditat de catre ISCIR. In urma finisarii acestuia si cu o dovada valabila se poate opera elevatorul. Pe parcurs, vor exista si perioade de examinare a persoanei respective.

Intretinerea elevatorului consta in ungerea o data pe saptamana cu ulei a suruburilor de ridicare cu ajutorul unei pensule. Gresarea pivotilor de la bratele de ridicare trebuie realizata de cate ori este nevoie, dar nu mai tarziu de o data la 3 luni.

Check Also

Reparatii cardane camion

Reparatii Cardane Camion

Reparatii Cardane Camion Atunci cand vine vorba despre Reparatii Cardane Camion, alegeti mereu firma potrivita. …

Close