De ce sunt necesare interventii urgente instalatii electrice?
Defectiunile sau functionarea cu probleme a instalatiei electrice poate duce la interventii urgente instalatii electrice. Oamenii care au probleme cu instalatia electrica, isi doresc sa gaseasca solutia cea mai eficienta pentru remedierea problemelor.
Cel mai simplu dar totodata util lucru pe care il pot face este sa cheme un electrician la fata locului. Acesta face o constatare rapida si gaseste in final cea mai eficienta solutie pentru a remedia problema.
In continuare va prezentam cateva exemple de situatii in care oamenii pot suna la electrician pentru a interveni de urgenta.
Exemple de interventii urgente instalatii electrice
Doar respectarea unor sfaturi simple de siguranta electrica poate preveni multe incendii electrice. Lista noastra de verificare a sigurantei electrice la domiciliu contine masuri de precautie pe care trebuie sa le luati in considerare. Dar, mai presus de toate, consultati intotdeauna un electrician daca nu sunteti sigur de siguranta unei prize sau a unui aparat.
Atentie la aceste semne de probleme electrice ascunse . Si daca aveti vreodata indoieli, cereti unui electrician sa verifice lucrurile.
1. Cablaj defect
Daca firele nu sunt instalate corect sau proiectate prost, ele se pot supraincalzi si pot declansa un incendiu. In mod similar, cablurile deteriorate, utilizarea unui tip gresit de fire pentru lucrare si firele care nu sunt conforme cu codul pot provoca un incendiu.
Un electrician care soseste la fata locului poate face o constatare rapida. Poate depista rapid daca nu sunt folosite cabluri potrivite si poate propune inlocuirea acestora.
2. Prize supraincarcate
Prizele supraincarcate sunt, de asemenea, o cauza principala a incendiilor. Cand supraincarcati o priza, puneti prea mult stres pe cablare. Determina supraincalzirea firelor, rupand izolatia din jurul lor si ducand la un incendiu.
Cel mai simplu mod de a evita un incendiu cauzat de o priza supraincarcata este sa nu o supraincarcati in primul rand! Fiti atenti la cate dispozitive conectati la o priza. Daca trebuie sa conectati mai mult de un dispozitiv, utilizati o priza multipla cu protectie incorporata a circuitului. Impiedica prizele dvs. sa devina supraincarcate si posibil sa declanseze un incendiu.
3. Scurtcircuit
Daca exista o conexiune slabita in sistemul electric, aceasta poate provoca o scanteie. Aceasta scanteie poate aprinde cu usurinta un foc daca exista ceva inflamabil in apropiere. In al doilea rand, un scurtcircuit poate provoca o supratensiune electrica.
Aceasta supratensiune poate supraincarca circuitele si le poate provoca sa ia foc. In cele din urma, un scurtcircuit poate cauza supraincalzirea cablurilor. Poate provoca izolatia sa ia foc, iar incendiul se poate extinde apoi in alte parti ale cladirii.
Sfaturi pentru a preveni incendiile provocate de instalatia electrica
Uneori poate fi dificil sa va dati seama ca aveti o instalatie electrica veche, mai ales daca ati cumparat recent locuinta. Acest lucru se intampla deoarece majoritatea lucrarilor electrice sunt ascunse in spatele peretilor casei tale. Cu toate acestea, retineti ca problemele de cablare reprezinta un pericol major de incendiu. Daca suspectati o posibila problema, luati legatura cu electricieni specializati in interventii urgente instalatii electrice.
De asemenea, iata cateva masuri pe care le puteti lua in considerare:
- Verificati lunar toate prizele si cablurile electrice.
- Verificati daca cablurile sunt deteriorate sau uzate si inlocuiti-le imediat.
- Nu supraincarcati niciodata prizele sau prelungitoarele.
- Aveti grija sa nu fixati sau capsati cablurile electrice de pereti sau podele.
- Nu folositi niciodata aparate electrice langa apa.
Acestea sunt insa doar cateva dintre sfaurile pe care le puteti lua in considerare. Tinand cont de aceste sfaturi a veti noroc ca nu mai trebuie sa alegeti serviciile de interventii urgente instalatii electrice.