duminică , aprilie 21 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Pentru ce este nevoie de o proiectare instalatii curenti slabi?

O proiectare instalatii curenti slabi este deosebit de utila cand se doreste instalarea unui sistem de interfon de exemplu. Cand se doreste instalarea unui videointerfon, a unui sistem de supraveghere video (exista multe alte exemple), este nevoie de proiectarea instalatiei pentru curenti slabi.

Cand mai este nevoie de proiectare instalatii curenti slabi?

O astfel de proiectare este deosebit de utila cand vine vorba de alarme antiefractie, avertizare de incendiu, porti automatizate si nu numai. Exista firme de specialitate care executa lucrari de proiectare a instalatiilor de curenti slabi. Aceste firme ofera un curent slab mai multor sisteme, dupa cum urmeaza.

Sisteme voce-date

De ce sa alegi Proiectare Instalatii Curenti Slabi? Sistemele de voce date fac referire la sistemele de telefonie si retelele de date. Mentionam faptul ca se joaca pe terenul de retele de internet sau intranet, instalari ale echipamentelor specifice ca centrale telefonice. Precizam ca sistemul se refera si la switch-uri pentru distributie, routere, media convertoare, cablare structurata, retele fibra optica, etc.

Sisteme de interfoane si videointerfoane

Proiectare Instalatii Curenti SlabiMontajul si executia instalatiilor electrice aferente instalarii interfoanelor si videointerfoanelor unifamiliale sau pentru instalatii colective trebuie sa fie efectuate de catre exoerti. Deasemenea instalarea Yalelor electromagnetice si amortizoarelor.

Automatizari pentru porti si usi de garajporti automate

Montajul se face si programarea sistemelor de automatizari pentru porti batante, porti culisante sau usi de garaj tip panou, sectionale sau rulou.

Sisteme de sonorizare si adresare publica

Sistemele de adresare publica au aplicatii diverse cum ar fii sonorizarea ambientala si trimiterea de mesaje in locuri ca gari, aeroporturi, spatii comerciale, magazine, scoli, teatre, cinematografe, etc. Devine in aces fel posibila creerea unui ambient sonor dar si trimiterea de mesaje catre angajati, clienti, pasageri, spectatori, elevi.

Un astfel de sistem este compus din elementele urmatoare: sursa de semnal (radioreceptor, CD player, microfon, etc.), sistem de mixaj, statie de amplificare sau sistem de amplificare (in functie de necesitati poate fi un ansamblu de amplificatoare audio), reteaua de traducatoare acustice (difuzoare, boxe, megafoane, coloane sonore, etc.), cablajele aferente.

Alegerea acestora nu se face la intamplare. Se tine cont de elemente precum necesarul de putere al amplificatoarelor, presiunea acustica a difuzoarelor, coeficientul lor de dispersie a sunetului. Alti factori luati in considerare sunt dimensionarea corespunzatoare a sectiunii conductoarelor, amplasarea traductoarelor acustice pentru a nu avea zone neacoperite sau acoperite prea putin.

Sisteme control accescontrol acces

Sistemele de control acces au aplicatii de securizare a accesului. Sunt ideale pentru cladiri, companii, zone cu regim special, institutii, etc. Aceste sisteme executa in anumite cazuri si pontajul sau elibereaza grafice de prezenta.

Sisteme avertizare incendiuavertizare incendiu

Au rolul deosebit de important de a avertiza inceputul unui incendiu prin intermediul unor dispozitive acustice si optice si uneori, prin circuite de automatizare, pornirea instalatiilor de stingere. Sesizarea incendiului se face automat cu ajutorul senzorilor de fum, de temperatura, bariere, etc. Se poate face si manual prin actionarea butoanelor de incendiu.

Sisteme avertizare efractiesisteme de alarma

Cu ajutorul sistemelor de detectie efractie este asigurata securitatea bunurilor si a persoanelor. Aceste sisteme sunt mai ieftine decat angajarea firmelor de paza, ele fiind monitorizate de la distanta prin retele centralizate de comunicare sau prin internet. Deasemenea in cadrul sistemelor de alarmare la efractie se folosesc diverse echipamente de ultima generatie.

Concluzie

In viata de zi cu zi intalnim curentii slabi fara a ne da seama de acest lucru. Pentru ca sunt atat de importanti, trebuie sa fie facuta o proiectare instalatii sanitare excelenta. Proiectarea instalatiei nu poate fi executata decat de catre o firma, autorizata ANRE.

Check Also

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

Este rentabila instalarea ferestrelor cu geamuri termopan Brasov? In cazul in care va aflati in …

Close