Pizza Brasov
Nu va va fi greu sa gasiti o pizza Brasov buna. O astfel de fel de mancare este apreciata de multe persoane. Cu toate ca in ziua de azi, pizza a ajuns sa fie considerata mai mult un tip de fast food, in Italia, lucrurile nu stau chiar asa. Acest fel de mancare este inca foarte apreciat in aceasta tara. Pizza este un fel de mancare traditional si sanatos in Italia. Reteta unei pizze perfecte nu s-a schimbat in ultimii ani.
Pizza Brasov
Pizza pe care o stim azi a aparut dupa secolul XVI-lea. Se spune ca inainte de pizza, focaccia era mancarea care se apropia cel mai mult de aceasta. Focaccia este o paine turtita cu multe condimente. Inca din vremurile trecute, aceasta paine era apreciata de romani. In Grecia Antica exista tot o paine asemanatoare care se consuma de obicei cu ceapa, ierburi si usturoi.
In secolul al XVI-lea, dupa descoperirea Americii, focaccia a inceput sa se transforme in Pizza Brasov. Odata cu venirea rosiilor in Europa, pizza a inceput sa devina un fel de mancare foarte apreciat.
Pizza Brasov
Saracii din Napoli obisnuiau sa mancance paine cu rosii, din acest motiv pizza facandu-si destul de greu loc in aliemntatia italienilor. Lucrurile s-au mai schimbat atunci cand au aparut mai multe tipuri de topping-uri. Pizza a inceput astfel sa fie din ce in ce mai apreciata. Topping-urile de pizza s-au diversificat destul de mult. Se spune ca prima si cea mai indragita pizza a fost Margherita. Aceasta pizza era apreciata pentru ca avea culorile steagului Italiei.
Multi specialisti sunt de parere ca exista doar doua pizze autentice si anume Margherita si Marinara. Pizza Marinara era apreciata pentru faptul ca se facea rapid. Ea era pregatita in special de sotiile marinarilor. Blatul unei astfel de Pizza Brasov era acoperit cu rosii, usturoi, oregano si ulei de masline. Pe masura ce a trecut timpul, pizza a devenit din ce in ce mai populara. Celebritatea ei a trecut granitele Italiei, ea devenind in scurt timp un fel de mancare indragit in toata lumea. In ziua de azi, pizza ramane o delicatesa.